Ik ben al jaren Reiki master en ik geef Reiki-behandelingen. Wat is een Reiki-behandeling? In onderstaande video leg ik het je uit.

Een Reiki-behandeling is goed voor als je:

  • als je een lichamelijke blokkade voelt, door negatieve overtuigingen.

  • beter wilt slapen.

  • lichamelijke klachten of ongemakken hebt.

  • onderdelen in je lichaam los wil maken, wat nu vastzit (bv. schouders, nek, rug).

  • graag meer energie zou willen.

  • de energie door je lichaam wilt voelen stromen

  • meer wilt ontspannen.

Als jij openstaat voor een alternatieve geneeswijze is Reiki een hele goede optie. LET OP: Raadpleeg altijd een arts als je klachten hebt. Reiki is een alternatieve geneeswijze en geen vervanging van de reguliere geneeswijze!

Wat betekent Reiki?

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”.
Rei betekent Universele
Ki staat voor levensenergie.
Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Je kan reiki geven aan mensen, dieren, planten en situaties in de toekomst of het verleden. Ik heb een grote rode jeweetwel kater die vaak met andere katers uit de buurt gaat vechten. Op het moment dat Joep binnenkomt als hij gevochten heeft, geef ik hem altijd reiki. Je ziet hem er van opknappen.

Wat is Reiki?
Reiki is een methode waarbij je de kosmische energie stuurt. Reiki is al eeuwen oud en is een geneeswijze die iedereen kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie worden opgelost.

Wat doe je bij een Reiki-behandeling?

Je kunt reiki zittend of liggend ontvangen, met je kleren aan. Het is prettig om ruim zittende en gemakkelijke kleding aan te hebben. Een behandeling duurt meestal ongeveer 60 minuten. Het zou langer kunnen duren, mocht het nodig zijn. Gedurende deze tijd leg ik mijn handen op diverse plaatsen op jouw lichaam. Je hoeft als ontvanger niets te doen. Alleen maar te ontspannen.

Wat zijn de reacties op een Reiki-behandeling?

Iedereen ervaart een Reiki-behandeling anders.  Er zijn verschillende reacties die mensen kunnen hebben op een Reiki-behandeling: tintelingen, de energie voelen stromen, kleuren zien, beter slapen, soms emoties die naar boven komen, ons zelf genezend vermogen wordt bevorderd, warm gevoel en sommige mensen ervaren alleen rust en ontspanning.
Sommige mensen doezelen weg of slapen voor kortere of langere tijd (bij een liggende Reiki-behandeling). 

reiki

Laurens  

Tegen mijn comfortzone in, heb ik de stap genomen een Reiki behandeling te doen. Laten we zeggen: het universum bracht alles bij elkaar en ik vertrouw daar op. Met zweet in mijn handen met Saskia hierover gesproken en een afspraak gemaakt. De dag dat ik er naar toe ging was ik onrustig. Eenmaal op de tafel liggende werd me helemaal duidelijk hoe onrustig ik was en zette alles in om het gewoon te laten gebeuren.
Saskia zegt altijd dat ze zo druk is, maar zo ken ik haar tot nu toe niet. En zeker niet tijdens onze meeting: fijn ontvangst, rustig gesproken, zachte en stille Reiki en na een poos werd ik er zelfs rustig van 🙂Ze stopte niet totdat ze zeker was dat mijn pijn weg was. Zij voelde het, ik voelde het en samen wisten we precies wanneer mijn ‘emotionele knoop’ opgelost was. Tranen kreeg ik er van! Heel bijzonder hoe echt dit is… hoe echt dit voelt en hoe mooi de wereld erna kan zijn 🙂Mijn pijn is inmiddels terug, dus tijd om weer eens een afspraak te maken. Maar dit keer ben ik er rustig onder, schrijf ik met liefde deze review en gun ik iedereen Saskia’s Reiki <3

Renée  

Saskia heeft mij twee keer een reiki-behandeling gegeven. Een keer omdat ik last had van mijn schouder. Deze had ik overbelast en het werd maar niet echt minder. Na de behandeling voelde ik meteen dat hij soepeler was en ook de pijn was minder. De andere keer was voor het overbrengen van energie. Ik had nog niet eerder een reiki-behandeling gehad, dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Maar ik voelde tijdens de behandeling een soort van stromende beweging door mijn lichaam. Het werkte heel verkwikkend.

Timo  

Ik heb zelf veel last van stressklachten, waardoor mijn nek/schouders vastzitten en ik vaak hoofdpijn heb. Na de behandeling voelde ik mij een stuk minder gestrest en mijn nek en schouders waren helemaal los!
Zeker aan te raden!