Er zijn veel mensen die reserves hebben als het om hypnose gaat. Ze denken dat ze de controle verliezen in hypnose, dat ze er niet meer uitkomen en dat ze hun grootste geheimen zullen vertellen. Er bestaan een heleboel mythes over hypnose. Tijd om de mythes te ontkrachten dus! In dit artikel behandel ik de 4 grootste mythes over hypnose. Wil je meer weten over hypnose? Ontdek het hier.

1. mythe over hypnose: ik verlies alle controle

Stage hypnose is een vorm van entertainment en vaak alleen voor het vermaak van het publiek.
Jij hebt het vast wel een keer gezien, een hypnotiseur die iemand op het podium hypnotiseert en een minuut later zie je die persoon tokkend over het podium een kip nadoen, ze denken dat iedereen in het publiek naakt is of ze eten met gemak een citroen, omdat ze denken dat het een sinaasappel is.

Je doet precies wat de hypnotiseur zegt, en daardoor heb je geen controle meer over jezelf en je handelen. Dat is het beeld wat veel mensen van hypnose hebben. Dit is een van de grootste misopvattingen over hypnose.

Jij hebt namelijk alle controle in hypnose. Als de hypnotiseur jou iets wil laten doen, wat jij niet wilt of wat tegen jouw waarden ingaat, zal je het niet doen.

Naast stage hypnose wordt hypnose ook gebruikt om met je onderbewuste te communiceren, om problemen waar je nu tegenaan loopt op te lossen. Als je in hypnose bent en je wilt iets niet doen, dan zal je dat ook niet doen.

Als de hypnotiseur een suggestie geeft, die tegen jouw waarden ingaan, dan zal de suggestie worden afgewezen en zal je niet automatisch de suggestie opvolgen. Jij hebt dus ten alle tijden de controle. Als jij iets niet wilt, zal je het ook niet doen. Je onderbewustzijn is in hypnose er namelijk om je te beschermen.

2. mythe over hypnose: ik kom niet meer uit hypnose

De angst van veel mensen is, als ik in hypnose ga, dan kom ik er niet meer uit. Dit is echter een mythe. Je zal namelijk altijd weer uit hypnose komen.
Heel soms wil iemand niet direct uit hypnose komen, omdat het zo heerlijk voelt. In dat geval, kiest die persoon ervoor om in de plezierige toestand te blijven.
Het voelt goed en die persoon bevindt zich in een heerlijke staat van zijn, waar hij of zij nog wat langer in wil verblijven.

3. mythe over hypnose: ik verklap al mijn geheimen

Mensen verklappen in hypnose niet al hun donkerste, grootste geheimen. Dat is ook weer een van de wilde mythes die in de rondte gaat. De meeste mensen hebben namelijk wel een aantal geheimen, waar ze liever niet over willen praten of zich een beetje voor schamen. In hypnose zal je je geheimen niet delen, als jij dat niet wilt delen. Jouw geheimen blijven dus van jou. Je onderbewustzijn in hypnose is er om jou te beschermen. Dus zal die geen geheimen gaan verklappen, als jij dat niet wilt, want dat is natuurlijk niet veilig.

mythes over hypnose
4. mythe over hypnose: ik vergeet alles wat er in hypnose gebeurd is

Sommige mensen denken dat als je uit hypnose komt, dat je je dan helemaal niets meer kan herinneren van wat er in de sessie heeft plaatsgevonden.
Dat is een van de 4 grootste mythes die er over hypnose bestaan. Het namelijk niet waar.
Je zal aan het einde van een hypnose sessie bijna alles kunnen herinneren wat er gebeurd is.

In hypnose werken je bewustzijn en je onderbewustzijn samen, om het probleem dat je wilt oplossen, op te lossen.
Soms is het handig dat je bewustzijn zich er even niet mee bemoeit. Als je het probleem namelijk had kunnen oplossen met je bewustzijn, met je brein, dan had je het natuurlijk allang gedaan.

Daarom geef ik soms een suggestie aan je bewuste om iets te vergeten. Dit is echter alleen in jouw voordeel, omdat je onderbewustzijn dan het probleem kan oplossen, zonder dat je bewuste zich daar mee bemoeit. Dan wordt het probleem sneller en makkelijker opgelost, en is dat in eerste plaats niet waarom je in hypnose wilde?

Wil jij hypnose gebruiken om je problemen te transformeren?

Ben jij klaar met het leven dat jij op dit moment hebt en wil jij jouw probleem in hypnose transformeren?
Boek dan hier jouw gratis transformatiegesprek met Saskia. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *