Op het moment dat de klok 00.00 aangeeft, doe ik nog net geen vreugdedansje. Januari is voorbij. WHOEHOE. Ik heb een hekel aan de maand januari. Ik word oprecht gewoon heel blij van de maand februari. In februari ben ik jarig (de 9e) en is het meestal ook carnaval. Twee van mijn favoriete evenementen van het jaar. Joehoe 😉

Dit jaar is het echter anders. Er kan dit jaar maar 1 persoon op mijn verjaardag komen.
Dat is een feit. Je kan boos worden, chagrijnig, verdrietig of met spullen gaan gooien.
Je schiet er echter niets mee op. Het verandert het feit niet dat er maar 1 persoon op mijn verjaardag mag komen.

Het is aan mij om te reageren op een manier waar ik het meeste uit haal.

In januari koos ik vooral voor boosheid en verdriet. Ik vond het oprecht heel erg jammer dat ik niet kan carnavallen dit jaar en was ook een beetje opstandig en boos. Deze gevoelens werden versterkt door gedachten en woorden zoals: het is oneerlijk, waarom is corona nou nog niet weg, ik ben er helemaal klaar mee, ik wil graag een carnaval vieren met al mijn vrienden en heel Tilburg, lekker de polonaise lopen, gewoon mensen aanraken en knuffelen 😊, lekker bier en schrobbeler drinken en lekker meezingen en hossen.

Dat maakt echter dat de gevoelens versterkt worden. De boosheid, verdriet en onmacht worden groter en groter. 
Word ik daar gelukkig van? NEE!!!!

Totdat ik door kreeg wat ik aan het doen was. Ik kan er niets aan de regels veranderen, maar ik heb wel de regie welke emoties ik kies, welke gedachten ik de voorkeur geef, welke vragen ik stel.

Toen ik door had wat ik aan het doen was, koos ik er op dat moment voor om te kijken naar wat er wel mogelijk is. Wat kan ik wel doen in dit gekke jaar? Carnaval vieren in de stad”, met heel Tilburg gaat dit jaar niet door, maar mijn broertje kwam met een geweldig idee.
“Sas we kunnen toch samen carnaval vieren in jouw huis!” Nu gaan we ons allebei verkleden, carnavalsmuziek op, schrobeller, bier en worstenbroodjes en dan hebben we een te gekke avond 😉. Ik heb er al helemaal zin in.

In dit scenario worden ook de gevoelens versterkt. De gevoelens van plezier, blije ei gevoelens, leuke voorbereiding en liefde voor carnaval  & mijn broertje. 
Word ik daar gelukkig van? JA!!!!!!!!

En mijn verjaardag. Ik kan de hele week een voor een mijn vriendinnen en familie op bezoek laten komen. Dat betekent dat ik een hele week feest heb. Ik denk dat ik maar eens online slingers ga bestellen en mijn hele huis ga versieren. Gewoon omdat ik daar blij van word.

En nu ik toch helemaal in de februari stemming ben: ik heb een te gek verjaardagscadeau voor 34 mensen die op mijn mailinglijst staan of me volgen op YouTube, Facebook of Instagram. Dus houd 9 februari je mailbox in de gaten als jij van cadeaus houdt.

Hoe reageer jij op dingen? Als je de omstandigheden niet kan veranderen, dan is het zaak om je emoties onder controle te houden. Hoe je dat doet, leg ik uit in de training van woensdag 10 februari. Meld je er hier voor aan.

 

Liefs Saskia,

Ps. Elke zaterdag neem ik een gratis hypnose op. Die plaats ik dan op mijn Youtube kanaal en op mijn Soundcloud account. Wil jij elke week als eerste de hypnose luisteren? Abonneer je dan op mijn kanaal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *