Er was eens….

Een meisje die dol was op het lezen van boeken.
Op een dag vond ze op zolder een doos, waarin een heel dik boek zat.
De sprookjes van de gebroeders Grimm.
Ze begon met lezen, van de lieftallige, zoete sprookjes.
LIEFTALLIG? Absoluut niet! Dit waren gruwelijke sprookjes. 
Personen werden vermoord, lichaamsdelen werden afgehakt
en het kwaad werd op gruwelijke wijze gestraft.
Het meisje vond het geweldig. Lekker lezend op de bank.
Haar ouders vonden het aandoenlijk. Zo schattig. Het kleine meisje was stil.
Wat op zich ook al lekker rustig was.
Tot ze opsprong van de bank en verschillende verhalen begon na te vertellen.
Pap wist je al dat in deze versie van de rattenvanger van Hamelen alle kinderen dood gaan?
23 jaar later, ben ik nog steeds dol op lezen. Alleen lees ik nu het liefste persoonlijke ontwikkelingsboeken. Boeken waar ik nog slimmer van word.
Maar als ik fictie lees, dan lees ik het liefste thrillers. Het zat er al vroeg in zullen we maar zeggen.

Welke verhalen vertel jij elke dag tegen jezelf?
Vertel jij elke dag het verhaal van de slechterik? Ik te dom, ik ben dik, ik ben lelijk, ik ben het niet waard, je verhalen zijn negatief, je let telkens op wat er mis kan gaan, je vergelijkt je steeds met anderen, waardoor je je niet goed genoeg voelt.

Of vertel jij elke dag het verhaal van de held? Ik ben dapper, ik kan de draak verslaan, ik doe wat er voor nodig is, ik ben uniek,  ik zorg goed voor mezelf, ik ben knap, ik ben intelligent. Je verhalen zijn positief, je let telkens op dingen die goed kunnen gaan. Je doet de acties ondanks dat je angst voelt.

Het lijkt een beetje een gek voorbeeld, wellicht moet je hier heel hard om lachen. Toch is het echter dieptriest als je weet dat heel veel mensen zichzelf het verhaal van de slechterik elke dag tegen zichzelf vertellen. 

Tijd om dit te gaan veranderen! Als jij nu denkt, oei, ze heeft hier een punt.
Ik wil mijn verhalen positiever zijn, ik wil me niet meer vergelijken met anderen, ik ben klaar met me NIET goed genoeg vinden, 
ik wil de acties doen ondanks dat ik angst voel, ik wil het leven gaan leiden van de held, schrijf je dan nu in voor de online training van 27 januari. Waarin ik jou de 5 stappen vertel, waardoor je met meer zelfvertrouwen door het leven kan gaan.

Liefs Saskia,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *