Sas ga je mee? Ik heb een bon voor croquet met gebak en koffie in de Reeshof. Dat vroeg mijn neefje vorige week. Ik dacht eerst dat het een kroket of tosti was, maar croquet bleek een soort minigolf te zijn. Met een houten hamer moet je het balletje door een poortje slaan. Wie als eerste bij de eindpaal is, heeft gewonnen.  Met zijn vieren waren we na een heerlijk puntje appeltaart en thee er klaar voor. Ik koos voor de kleur geel, wat matchte met mijn shirt. We begonnen enthousiast.
Mijn tante bleek een waar croquet talent te zijn. Ik dacht ik moet het eerst nog maar eens zien. De eerste ronde won mijn tante met een kleine voorsprong en ik eindigde op de tweede plaats. Ik vroeg me echt af zou je mindset invloed hebben op je spel? Ik vroeg het aan de vier deelnemers en wat bleek nou? Mijn tante dacht dat ze er goed in was en ze bleek er ook goed in te zijn. Mijn oom was neutraal en in het spel ook neutraal. Mijn neefje en ik (in de tweede ronde) dachten dat we er niet goed in waren.
Het komt neer op het welbekende kip en ei verhaal. Wat komt eerst:
Je denkt dat je slecht bent, dat beïnvloed je resultaten OF je resultaten zijn slecht en daarom denk je dat je er slecht in bent.
Ik ben heel benieuwd hoe jij hierover denkt.
Ik geloof heel erg dat je gedachten je werkelijkheid beïnvloeden. Als jij denkt dat jij iets niet kan, dan ga jij minder moeite doen, om het te kunnen, want je denkt toch al: dat kan ik niet. Als jij denkt dat jij ergens heel goed in bent, doe je veel meer moeite om er goed in te zijn.
Welke gedachten denk jij eigenlijk elke dag? We denken elke dag wel rond 60.000 gedachten per dag. Zijn jouw gedachten over het algemeen positief of negatief? Denk jij gedachten zoals; ik ben niet goed genoeg, wie zit er op mij te wachten of I’m awesome, ik heb veel te bieden? Snap jij dat deze twee personen iets heel anders uitstralen? Waardoor ze ook andere gevoelens hebben, waardoor ze andere acties doen en waardoor ze een ander resultaat hebben. Ben jij helemaal klaar met jouw negatieve gedachtes en overtuigingen?  Vraag dan hier een gratis coachgesprek aan. Ik geef elke maand een aantal gratis coachgesprekken weg. Wil jij echt veranderen? Meld je dan nu aan.
Ooh en het tweede potje? Die won mijn tante met een grote voorsprong ook 😉
Wat denk jij, lag het aan haar positieve gedachten of was het haar croquet talent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *