Ze knipte zo de helft van mijn haar af. Knip, knip! Daar lag de helft van mijn haar op de grond. Vandaag had ik ineens de ingeving: ik ga lekker iets totaal anders met mijn haar doen. Ik heb echt alle kapsels al gehad die je maar kan bedenken. Van stekels (ja die heb ik echt gehad) tot heel kort, tot extreem lang. En alles wat daar tussen in zit. Vandaag zei ik tegen meerdere mensen: ik ga een klein stukje eraf laten halen, maar stiekem wist ik al dat ik een heel stuk eraf wilde. Totaal wat anders, vandaar dat ik de plukken haar op de grond zag vallen.

Wat ik aan het doen was? Ik zat bij de kapper. Ik heb een kapper waar het heel gezellig is, (als je een leuke kapper zoekt in Goirle: het Kappershuys Goirle is echt een aanrader) en waar je heerlijk kan kletsen, en waar je haar ook leuk geknipt wordt. Veel mensen zien een kappersafspraak echt als een uitje, een momentje voor jezelf, waar je heerlijk vertroeteld wordt. Ik heb dat heel lang niet zo gezien. Ik zag een half uur naar de kapper gaan vooral als een noodzakelijk kwaad. Waarom? Ik moest een half uur lang naar mezelf kijken. Ik keek dan zo lang naar mezelf, dat dingen die ik ¬†minder mooi vond uitvergrootte, bv. mijn neus of ik zag ergens een bultje, kortom ik focuste op de negatieve kanten. Tot ik meer zelfvertrouwen kreeg en ik het leuker begon te vinden bij de kapper. Ik ging de focus van negatieve punten naar positieve punten brengen. Wat is er wel leuk aan mijn gezicht? Wat zijn mijn positieve punten? Waar ben ik dankbaar voor? Wat is er leuk aan? Wat gaat er goed? Die omschakeling zorgt ervoor dat ik een kappersafspraak eindelijk als een leuk uitje kan zien. Echt even een momentje voor mezelf. Heerlijk. Zou jij ook meer zelfvertrouwen willen en echt in de spiegel kunnen kijken en trots zijn op wie daar staat? Boek dan nu een GRATIS coachgesprek en ervaar hoe het is om meer zelfvertrouwen te krijgen. Elke maand geef ik een aantal gratis gesprekken, dus grijp je kans als jij voelt dat dit iets voor jou is! PS. voor iedereen die benieuwd is naar mijn nieuwe kapsel, houd mijn sm in de gaten, daar deel ik morgen mijn nieuwe coupe ūüėČ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *