Niet langer bang voor een afgehakt hoofd!🤯🤯

Ik kan echt niet tekenen. Ik heb het nooit gekund en ik ben er gewoon extreem slecht in. Dat werd deze week tijdens de training: continue verbeteren die ik volgde voor mijn werk heel duidelijk. Deze leuke training zat vol met leuke praktijkoefeningen, zodat we direct konden ervaren hoe we continue kunnen verbeteren. Ik mag niet te veel details onthullen, omdat deze training nog vaker gegeven gaat worden, maar toch kan ik het niet laten om een tipje van de sluier op te lichten speciaal voor jou natuurlijk 😉.
We kregen een oefening waarin we iets moesten tekenen. Direct kwam bij mij de beperkende overtuiging naar boven: “ik kan niet tekenen, ik ben er echt heel slecht in.”  De eerste keer lukte het ook absoluut niet. De tweede keer dat ik iets moest tekenen, had ik de instructie verkeerd begrepen en kon je er zelfs met een berg fantasie niets van maken. De derde keer lukt het me iets beter. Desalniettemin vergleek ik me direct met de buurvrouw, die prachtig kon tekenen. “Zie je wel zij kan het beter, ik ben hier heel slecht in.” Dat soort gedachten helpen niet, waarschijnlijk heb jij daar natuurlijk nooit last van 😉.

Wat later stond er een zoekopdracht op het programma. Meteen kwam de overtuiging naar boven: “Laat ik daar nou heel erg goed in zijn. Van waar is wallie, tot borden zoeken in het verkeer, wie spot de Ikea paal of een olifant als eerste (dit is voer voor een andere blog), ik ben er dol op.” Van deze oefening gingen mijn ogen glinsteren. Toch liep ik de allereerste keer vrij snel vast. Er was een onderdeel dat ik niet kon vinden. Verrassend genoeg vond ik het niet erg en kwamen er geen beperkende overtuigingen naar boven, omdat ik het ontzettend leuk vond om te doen. Terwijl ik wel de slechtste was van alle mensen, waren de gedachten die door mijn hoofd gingen: “leuk, leuk, leuk. Dit is leuk, waar staat het onderdeel dat ik niet kon vinden. Aaah daar!”
De tweede ronde ging ik als een speer. De derde ronde stak ik met kop en schouders boven de rest uit. En ik was er trots op, wat best gek was, aangezien ik vroeger veel gedachtes had als: je kan beter niet te veel opvallen; want als je opvalt, dan pakken ze je. Iets met je kop boven het maaiveld uitsteken🤯.
Nu genoot ik er echt van om helemaal mezelf te durven zijn. Ik was gewoon supergoed in dit onderdeel, en dat mocht er helemaal zijn.
Ik was gewoon helemaal mezelf. Hoe vaak ben jij echt helemaal jezelf? En hoe vaak pas jij jezelf aan, aan je omgeving, aan wat jij denkt dat anderen van je verwachten, aan wat hoort? Ik gun jou een leven, waarin je niet continue hoeft na te denken, maar waarin je gewoon continue voor jezelf mag kiezen. Hoe heerlijk is dat? In de herfst vind ik het heerlijk om extra goed voor mezelf te zorgen. Ik heb al diverse momenten voor mezelf gecreëerd, zo kreeg ik vorige week een bars behandeling & ontving ik een heerlijke visualisatie. Die tijd voor mezelf heb ik in inde herfst extra nodig en ik weet dat er veel mensen zijn die last hebben van het welbekende herfstdipje. Daarom geef ik oktober alle bars behandelingen met 25 euro korting. Is dit iets wat jij wilt kiezen? Lees hier alle details.

Liefs, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *